Pubercoaching-ouders

Ouders van pubers

Puber Strand

Je hoort wel eens zeggen: “Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen.” Op zich is het best wel even wennen als je kinderen krijgt. Maar uiteindelijk heb je je draai als ouders gevonden. Dan breekt ineens de pubertijd aan. Je kind ondergaat in deze periode grote veranderingen en je kunt plotseling een heel ander kind voor je hebben. Hun leven staat in het teken van expansieve groei van hun denkvermogen, redeneervermogen, ondernemingszin maar ook grenzen verkennen (of juist overschrijden), seksualiteit ontdekken en oefenen met sociale skills. Dat oefenen met al die nieuwe vaardigheden kan nog wel eens ten koste gaan van wat voor jou belangrijk is. Bijvoorbeeld de gezondheid van je kind, het contact met je kind, de schoolresultaten, de vriendengroep van je kind maar vooral hoe je kind zich voelt. Daar kun je je als ouders echt zorgen over maken. Pubercoaching helpt je kind om weer grip op de zaak te krijgen. Zodat iedereen weer beter in z’n vel komt te zitten.


Over mij

MiniIk heb inmiddels tien jaar een coachpraktijk. De laatste tijd merk ik dat steeds meer pubers (via hun ouders) de weg naar mijn praktijk vinden en dat er dan goeie gesprekken ontstaan. Ik denk dat dat te maken heeft met dat ik de puber centraal stel en de ouders er bij betrek. Ik vind pubers erg boeiende mensen. Zelf heb ik twee puberkids en ik ben gefascineerd door de combinatie van aan de ene kant heel volwassen (soms ook heftig) gedrag en aan de andere kant een onderliggende kwetsbaarheid. In mijn boek “Tien ingrediënten voor ‘perfect :)’ moederschap” heb ik geschreven over de ups en downs van de eerste twaalf jaar als ouders. Inmiddels ben ik bezig met het boek “(Hoe overleef je :)) 365 dagen van een puber” over puberteit en ouderschap.

Ga naar: Pubercoaching – info voor Pubers

Meer informatie (aanpak, resultaten, aantal gesprekken, tarieven e.d.) of een vrijblijvend gesprek: Rina van der Meulen 06 28174474

 

Quote 

Ik kwam met de vraag: hoe kan ik ervoor zorgen dat ik gelukkiger in het leven sta en mijn onzekerheid aan de kant kan zetten? Ik had gehoopt dat het minder lang zou duren en de problemen sneller zouden verdwijnen. Maar het is toch een lang proces om onzeker gedrag los te laten en weer nieuw gedrag, dat beter bij mij past, aan te leren. Ik heb Rina ervaren als een fijn en begripvol mens. Daardoor was er ruimte om stap voor stap alles te onderzoeken. Dit hele traject heeft mij de ogen geopend. Ik weet nu hoe het komt dat ik ben wie ik ben en hoe ik dit kan oplossen. Ik ben er nog niet. Maar heb zeker al een heel end bereikt en voel me veel beter dan hiervoor! Ik heb veel aan Rina gehad en de theorieën die we ontdekten, klopten ook. Ze wist gewoon precies hoe ik me voelde. Een erg fijn traject en ik heb veel over mezelf geleerd. Rina bedankt!

Student SPH, aan de Hogeschool van Amsterdam