Quotes Coaching

 

Mijn vraag had te maken met hoe ik mezelf meer kan sturen in mijn communicatie:
– Hoe stel ik een goede vraag zodat ik het kloppende antwoord krijg?
– Hoe zorg ik voor de sfeer zodat het juiste proces ontstaat?
– Als er wrijving is: hoe kan ik de oorzaak achterhalen (bij mezelf), deze oplossen en deze een volgende keer voorkomen?
Het idee om een coachtraject in te gaan kwam vanuit onze HR afdeling. Ik had hier mijn twijfels over, omdat het misschien niet paste bij mijn ontwikkeling (te zweverig en te zwaarwegend). Tijdens de eerste coaching sessie was ik van mijn twijfels af, dit was een ideale mogelijkheid om mijn ontwikkeling te versnellen. Persoonlijk heb ik een veel duidelijker beeld van hoe ik communiceer en hoe dit overkomt op anderen, ook heb ik de juiste handvatten gekregen om bepaalde situaties te voorkomen/genezen. Hierdoor hebben we een nieuwe uitdaging gecreëerd, waar ik zeer enthousiast aan de slag ben gegaan. De coaching sessies heb ik als zeer prettig ervaren en hierdoor heb ik mij goed ingezet om het meeste uit dit traject te halen.

Jochem Vervelde, S&T Application Technician Tires, Arizona Chemical


 

Ik kwam bij Rina met de vraag “hoe kan ik meer grip krijgen op de factor tijd en op mijn energie?”. In de praktijk werd het voor mij steeds lastiger om werkzaamheden goed te plannen  en ‘nee’ te kunnen zeggen tegen bepaalde taken waar ik echt geen tijd voor had. Het kostte me ook steeds meer van mijn energie om ‘alle ballen in de lucht te houden’. Onder druk van mijn werkgever moest ik een coachtingstraject volgen. Ik was daardoor vrij sceptisch. Ondanks dat ben ik met open vizier met Rina aan de slag gegaan. Ik ben heel tevreden over Rina als coach en heb haar als heel positief ervaren. Haar invoelingsvermogen en respectvolle manier van omgaan met de ander en ook het objectief blijven hierin. Het gevoel begrepen te worden maakte het voor mij makkelijker om open te zijn. Ik heb veel van het coachingstraject geleerd en ben me vooral bewust geworden van mijn eigen persoonlijkheid en de invloed die ik soms kan hebben, maar ook juist de invloed die ik niet heb. Zaken waar ik geen invloed op uit kan oefenen, laat ik voor wat het is en laat het ook bij die ander liggen: het hoort niet bij mij.Tijdens het werk ben ik regelmatig bezig met het feit hoe ik reageer en hoe de ander reageert. Ik pas de aangereikte tools regelmatig toe tijdens gesprekken en ik merkt dat dat werkt. Verder krijg ik steeds meer grip op de factor tijd en mijn energie stroomt niet zomaar meer weg.

Willemien Veerhuis, Senior beleidsadviseur financiën


 

De vraag waarmee ik bij de coach kwam was hoe ik mijn zelfvertrouwen kon opbouwen en mijn onzekerheid kon uitschakelen. Door mijn onzekerheid zocht ik altijd naar erkenning en bevestiging. Aan de andere kant op mijn ervaringsgebied kon ik arrogant overkomen doordat ik alleen conclusies aangaf zonder de onderbouwing. Met de vraagstelling die ik had liep ik al een tijdje rond. Ik wist zelf niet meer wat ik er aan kon doen. In het begin  had ik mijn twijfels of de aanpak van persoonlijke coaching wel zou werken. Aangezien niets anders gewerkt had en ik nieuwsgierig van aard ben, besloot ik toch dit traject in the gaan. Mijn beeld van persoonlijke coaching is totaal veranderd. Het is een verfrissende manier van werken. Met iemand praten over hoe situaties verlopen zijn, werkt als een verademing. Door de andere blik van Rina en gebruik makend van de Yodtum  is het mij gelukt om andere inzichten te krijgen in de benadering van collega’s en klanten. Hierdoor  ben ik meer zelfverzekerd en kom ik betrouwbaar over. De persoonlijke coaching heeft mij veranderd op zo’n manier dat ik inzicht heb gekregen hoe ik een ander kan “lezen”, betreffende waarom en met welke reden ik word benaderd door anderen. Persoonlijk heb ik de coaching als zeer prettig ervaren en gebruik ik het geleerde in mijn dagelijkse werkzaamheden.

Technical specialist – Road & Construction


 

Mijn vraag was welke beslissing voor mijzelf te nemen in een belangrijke organisatiewijziging. Dit was een urgente vraag die door Rina erg adequaat is opgepakt. Mijn beeld van coaching was dat hiervoor altijd een vrij lang traject noodzakelijk is. Maar dat is nu bijgesteld. Rina heeft voor mij maatwerk geleverd. Ik stond voor een zeer belangrijke beslissing met zakelijke en persoonlijke consequenties. Rina heeft geholpen om helder in beeld te krijgen welk onderdeel van mijn eigen afweging rationeel en welk onderdeel emotioneel was. Vervolgens hebben we heel goed op een rijtje gezet wat ik nu echt belangrijk vind. Zo kon ik uiteindelijk een knoop doorhakken op basis van een gebalanceerde afweging. Top! dat het lukte om heel snel tot de kern van de zaak te komen en mijn cirkelredenering te doorbreken. De coaching van Rina heeft mij geholpen om vanuit mijn diepere overtuigingen een essentiële keuze te maken waardoor ik werk ga doen waar ik ook echt achter sta.

Hans de Groot, Organisatieadviseur voor financiële instellingen.


 

Ik had het gevoel stuurloos te zijn geworden en op mijn werk “liep het emmertje over”. Uiteindelijk ben ik bij Rina terechtgekomen via een vriendin. Het was nodig om na te gaan wat er allemaal speelde, welke stappen ik in mijn werk wilde gaan nemen en hoe ik beter voor mezelf kon zorgen. Ik wist niet goed wat ik van coaching kon verwachten, ging er vrij blanco in. Al snel ervoer ik de coaching als een baken in woelig water. De aanpak van Rina is degelijk en systematisch. In de gesprekken kwam meestal veel aan bod. Door de huiswerkopdrachten bleef ik bezig met mijn proces en konden de opgedane inzichten gaan landen. Het was intensiever dan ik dacht. Door de empathische en integere begeleiding voelde ik me veilig en “aan de hand genomen” op moeilijke momenten. Ik heb geleerd hoe ik stress (thuis en op mijn werk) eerder kan herkennen, mijn grenzen kan aangeven en weer weet wat me energie geeft. Bewustwording van een belemmerende overtuiging werkt nog steeds door en ik maak ook nog steeds (kleine) vorderingen in het ombuigen naar een positieve.

Tineke V. Arts, specialist ouderengeneeskunde


 

Ik zat in een situatie die in de wandelgangen wel “overspannen” wordt genoemd. In mijn werk zag ik door de bomen het bos niet meer en wist geen orde meer in de chaos te scheppen. Na een paniekaanval besloot ik een coachtraject te beginnen. Ik hield mijn hart vast want ik vond coaching altijd iets voor watjes. Ook was ik bang dat ik sessies met veel zweverig geleuter voor mijn kiezen zou krijgen met gebruik van termen waar ik me niet in zou herkennen. Dat beeld heb ik flink moeten bijstellen. De aanpak van Rina is gewoon gedegen, pragmatisch en nuchter. Ik ben erg blij met het resultaat. Stap voor stap ben ik weer met beide benen op de grond terecht gekomen en ben ik inmiddels weer volop en naar tevredenheid aan het werk. Los van het feit dat ik weer gewoon in het arbeidsproces functioneer, heeft het me ook inzicht gegeven in de persoonlijke eigenschappen die tot mijn overspannenheid hebben geleid. Ik zie welk gedrag leidt tot welk resultaat en dat inzicht is goud waard.

Ronald Bakker, Sales IT


 

In mijn werk liep ik tegen de grenzen van mijn functioneren aan. De inhoud van mijn functie ging veranderen en ik voelde mij onzeker hoe ik mijn handelen kon aanpassen om goed te kunnen functioneren in mijn nieuwe rol. Ik stond open voor het coaching traject. Het was mij duidelijk dat ik iets moest ondernemen om mij verder te kunnen ontwikkelen in mijn werk. Rina creëert een prettige vertrouwde sfeer en haakt goed in op de zaken, die op dat moment spelen. De gesprekken waren goed en verhelderend voor mij en mijn functioneren. Het traject heeft mij bewust gemaakt van wat mijn handelen voor een uitwerking kan hebben op anderen. Wat mijn valkuilen zijn en hoe ik kan handelen om de valkuilen te ondervangen. De coaching heeft mij weer vertrouwen in mijzelf gegeven. Dit alles heeft mij de zekerheid gegeven dat ik op mijn werk mijn nieuwe rol aan kan en mijzelf daarin verder kan ontwikkelen.

Werkzaam op een hogeschool in de functie van informatiespecialist